Back up centar za frekventne regulatore

Vrijeme je novac. Svaki zastoj u proizvodnji, otkrivanje kvara, nabavka i zamjena postojećeg uređaja vas u dosta slučajeva mnogo više košta u odnosu na sam taj uređaj.

Regulisani elektromotorni pogoni su zastupljeni u dosta proizvodnih procesa i često su postavljeni na najvažnijim mjestima u proizvodnji. Pored toga što su frekventni regulatori dugovječni uređaji, veoma važno je pitanje šta raditi kada frekventni regulator prestane da radi?

Nabavka rezervnih dijelova za popravku ili nabavka novog uređaja, naročito za regulatore veće snage, može potrajati veoma dugo, mjesec, dva, pa nekad možda i duže, što prouzrokuje velike gubitke, kašnjenje sa proizvodom na tržištu, pa čak i gubitak tržišta.

Kao rješenje mi smo uveli uslugu Back up centar za frekvente regulatore. Na stanju imamo regulatore za AC i DC motore koje možemo, na vaš zahtjev za zamjenu regulatora koji je ispao iz pogona, dovesti naš rezervni regulator, povezati i pustiti čitav proces ponovo u pogon, kako proizvodnja bi bila minimalno u zastoju. U međuvremenu se možemo baviti nabavkom rezervnih dijelova za vaš uređaj ili nabavkom novog uređaja. Nakon što se uspostavi normalan rad sa postojećim ili novim regulatorom nama se vraća zamjenski uređaj.

Trenutno smo u mogućnosti brzo reagovati za frekventi regulator (AC pogoni) do 160 kW za teške pogone, odnosno do 200kW za lake pogone sa regulatorom vodećih performansi koji može upravljati motorima ( asinhroni, permanent magnetni motori) u otvorenoj ili zatvorenoj petlji čije karakteristike možete pogledati ovdje.

Što se tiče jednosmjernih (DC) pogona u mogućnosti smo obezbijediti zamjenski uređaj Mentor MP za rad u četvorokvadrantnom režimu struje armature do 420A (otprilike 160kW snage motora) čije karakteristike možete pogledati ovdje.

Unidrive M700 rezervni regulator za pogone za asinhronim ili permanent magnetnim motorima u otvorenoj ili zatvorenoj petlji.

Unidrive M700
Unidrive M700 rezervni regulator za pogone za asinhronim ili permanent magnetnim motorima u otvorenoj ili zatvorenoj petlji
Unidrive M700
Mentor MP rezervni regulator za pogone sa DC motorima